Eğitimci Özgeçmişleri
Şehadet Ekmen-Peynirci
Genel Koordinatör - Nöropsikolog
Şehadet Ekmen, 2011 yılında Bilgi Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. 2009-2010 yılları arasında İngiltere'de South Wales Üniversitesi'nde eğitim gördü. 2010 yılında bebeklerde görsel algı (visual cliff) çalıştı. 2011 yılında Londra, Goldsmith Üniversitesi'nde Klinik ve Kognitif Nörobilim Yüksek Lisansı'na başladı ve Minfullness üzerine çalışmalarda bulundu. Kısa dönem Mindfullnes'in ruhsal durumlara etkisi üzerine tezini yazdı. Bu sürede Nöroplastisite üzerine çalışmalarda bulundu. 2012-2013 yılında Psikolojide Beyin ve Nörobilim derslerini Harvard Üniversitesi'nden aldı ve Alzheimer üzerine çalıştı. 2014-2016 yılında Üsküdar Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı ve burada nöropsikolojik araştırmalarda yer aldı. 2018 yıllında Üsküdar Üniversitesinde nöropsikoloji ve psikolojiye giriş dersleri verdi.
Aşkın Nöroanatomisi, Bir İnsanın Gelişimsel Evreleri, Toplumsal Entegrasyon ve Göçmenler, Göçmenlere Yaklaşım Nasıl Olmalıdır, Suriyeli Çocukların Uyum Aşamaları ve Krem Projesi, Mindfulness’ın Psikolojimize Etkisi konu başlıklarında konuşmalar vermiştir. 2017 yılında, Oxford Üniversitesi’nde “Population, Migration and Environment” sempozyumunda Göçmen Kadınların Sosyal Entegrasyonu üzerine konuşma vermiştir. 2018 yılından, Nöropsikolojik açıdan siber dünyayı ela alan bir makale hazırlayıp, uluslararası kongrede paylaşmıştır.
2014 yılından itibaren Hatay ve İstanbul başta olmak üzere mülteci projelerinde yer aldı ve çocukların topluma entegrasyonunu hızlandıracak çalışmalar yürüttü. 2016 yılında başladığı, İngiltere IOFC Derneği’nin öncülüğünde Suriyelilerin topluma entegrasyonunda eğitimcilerin eğitimi projesinde görev aldı. 2017 yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde Barış ve Çatışma Çalışmaları Yüksek Lisansı'nı yapmakta olup, farklı etnik grupların psikolojik ve entegrasyon süreçlerini incelemekte ve arabulucuk projelerinde yer almaktadır.
2017 yılında açtığı PEN AKADEMİ Psikolojik Danışmanlık Merkezinde, hem bireysel hem eğitim hemde sahada mülteci kamplarında çalışmalarda bulunmaktadır. Sahada ki çalışmalarda toplu terapileri özellikle dikkat dağınıklığı olan çocuklarda uyguladı. Çocuklarda anksiyete, dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, okul başarısı, öğrenme problemleri (disleksi, diskalkuli, otizm vb..) ve arabuluculuk çalışmalarında bulundu. Ergenlerde kaygı eğilimi, mükemmellik algısı, depresyon, uyum problemleri üzerine çalışmaktadır. Aynı zamanda ergenlerde odaklanma, etkili öğrenme, programlı çalışma üzerine eğitim ve terapi vermektedir. Yetişkinlerde depresyon, kaygı bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu ve dikkat eksikliği odaklanamama problemleri üzerine çalışmaktadır. Nöro Dikkat Ar-Ge ekibindedir. Dikkat dağınıklığı ve öğrenme problemlerinde Lift Yöntemini, Nörodikkat ve Attentioner grup ve bireysel çalışmaları uygulamaktadır. Bireysel ve Çift Danışmanlıklarında, ACT (Kabul ve Kararlılık terapisi), EMDR yöntemini, BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi) ve Şiddetsiz İletişim yaklaşımlarını uygulamaktadır. Okullarda ve birebir ilişkilerde çatışma çözümü olarak şiddetsiz iletişim yöntemini uygulamaktadır.
Uzm. Klinik Psikolog- Aile Danışmanı
Esra Ülev
Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2011 yılında mezun olmuştur. Yüksek Lisansını 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji alanında ‘Üniversite Öğrencilerinde Bilinçli Farkındalık (Mindfulness) Düzeyi ile Stresle Başa Çıkma Tarzının Depresyon, Kaygı ve Stres Belirtileri ile İlişkisi’ başlıklı teziyle tamamlamıştır.
Bilişsel Davranışçı Terapi, Farkındalık Terapisi (Mindfulness), Transaksiyonel Analiz, Oyun Terapisi kullandığı terapi yöntemleridir.
12 yıllık mesleki tecrübesi bulunmaktadır. Mezuniyetinden itibaren aktif olarak çocuk, ergen ve yetişkinlerle terapiler yürütmüş; hastane, şirket ve okullarla çalışmış ve eğitimler düzenlemiştir.
0 comments