Nöro Eğitsel Hareketler Programı


Nöro Eğitsel Hareket Programı

(Kolay Öğrenme Alıştırmaları)


Beden- Çevre uyumu oluşmamış bir çocuğa direk masada ders çalış derseniz başarısız olur.

Nörolog Prof.Dr. Arhipov Boris Alekseeviç


Beyin ile beden arasında çift yönlü iletişim vardır. Nöro Eğitsel Egzersiz Programı ile amacımız; bedensel hareket uygulamalarıyla bilişsel işlevlerin daha verimli hale gelmesidir.

Hareket eksikliğinden dolayı algılama düzeyinde, bilgiyi işleme becerisinde ve davranışsal bozukluklar meydana gelebilir. Bu durum “öğrenme blokajları” olarak da anılmaktadır.

Beyin, zihin ve beden araştırmaları yukarıdaki ifadeleri destekleyen niteliktedir. Bu araştırmalara göre hareket ve öğrenme sistemi arasında çok sıkı bir ilişki vardır. 

Amacımız öğrenme blokajlarını ortadan kaldırıp, hareket egzersizleriyle gerek beynin kendi içindeki gerekse beyin ile beden arasındaki bağlantıları düzeltmek ve bütünsel öğrenmeye katkı sağlamaktır.

Programımızda bilişsel işlevleri geliştirmeye yönelik 26 adet Hareket Temelli Egzersiz bulunmaktadır. Bu uygulamalar denge-koordinasyon, göz egzersizleri, sağ-sol beyin ve refleks egzersizlerini içermektedir.

Gerek danışmanlık faaliyetlerinizde gerekse eğitim programlarınıza entegre ederek uygulayabilirsiniz.

Egzersizler vasıtasıyla beden ve beynimiz hem kendi içinde hem de karşılıklı olarak daha senkronize şekilde çalışırlar.

Egzersizleri düzenli olarak uyguladıkça bedensel, zihinsel ve duygusal olarak daha iyi hissettiğinizi deneyimlersiniz.

Nöro Dikkat olarak hareket temelli uygulamaların eğitim sistemimizin ayrılmaz bir parçası olmasını hayal ediyoruz.

Kolay öğrenme alıştırmalarını bitirdikten sonra ileri düzey uygulamalara sistemimizdeki diğer eğitimlere kaydolarak ulaşabilirsiniz.


Malzemeler: Alıştırmaları yapmak için malzeme olarak 2 küçük top (tercihen tenis topu) ve küçük bir çubuk ya da kalem gerekli olacaktır.

Not: Videolar sadece alıştırmayı tanıtmak amacıyla kısa çekilmiştir. Egzersizi anladıktan sonra devam ettirebildiğiniz ölçüde uygulamaya devam edin.

Complete and Continue  
Discussion

0 comments